Vad serverar du på nationaldagen?
Vad sägs om en lyxig löjromsnapoleon?
Det här behöver du:
- Löjrom
- Cremé fraiche
- Västerbottenost
- Filodeg/smördeg
- Rödlök
- Gräslök
Så här gör du:
Pensla filodeg med smält brynt smör, strö över lite västerbottenost. Lägg i tre lager avsluta med att pensla med smör. Skär ut små rektanglar 2,5 x 5 cm grädda i 175°C. 3 rektanglar per portion.
Spritsa vispad cremé fraiche på nedersta lagret, strö över finhackad lök, lägg på en filodeg spritsa på löjrom, ett varv med svartpeppar, avsluta med filodeg som lock.
I glaset, Champagne av bättre slag som Charles Heidsieck MV Brut, 459 kr art nr 77522. En Champagne med balanserad frisk smak med inslag av rostat bröd, nougat och röda äpplen.