SAS LANSERAR CHAMPAGNE CHARLES HEIDSIECK I BUSINESS CLASS!

10202_f

» SAS LANSERAR CHAMPAGNE CHARLES HEIDSIECK I BUSINESS CLASS! «

Idag lanserar SAS Charles Heidsieck Brut NV i business class. Efter över 10 år med Henriot har SAS valt att byta varumärke. ”Charles Heidsieck Brut NV är en smakrik och komplex champagne som gör sig mycket väl även i den svårare miljön i ett flygplan”, säger Elisabeth Engelsen Ellqvist, VD på Provinum. Hon fortsätter ” denna cuvée har 40% reserv vin med en genomsnittsålder av 10 år. Det medför att vinet uppvisar fina mognadstoner med stor nyansrikedom. Detta lyfts fram ytterligare av den friska syran som finns i de resterande 60% som är årgång 2008 – en toppårgång i Champagne.

Charles Heidsieck föddes 1822 av Charles-Henri Heidsieck och Emilie Henriot. Han grundade sitt vinhus 29 år gammal. Som första Champagnehus reste han till Amerika för att lansera sina bubblor i det nya landet. Där fick han snabbt namnet Champagne Charlie! Han rönte stora framgångar men hade också enorma strapatser. När han under det amerikanska inbördeskriget 1861 reste till södern för att få betalt för alla sålda flaskor hamnade han i fängelse anklagad för att vara fransk spion. Efter att Abraham Lincoln gått i god för honom frisläpptes han så småningom 1862. Efter flera mödosamma utmaningar lyckades han bygga sitt champagnehus vidare med fortsatt ambition att skapa champagne av världsklass.

Tack vare hans fantastiska vision och målinriktade arbete som förvaltats och utvecklas genom generationer kan vi idag njuta av flera av världens bästa champagner från detta hus. Sedan 2011 är huset åter igen i privat ägo. Det är nu familjen Descours som står som ägare. Satsningen är fullständig för att tillse att huset fortsätter att var i den absoluta champagnetoppen.

För mer information,
kontakta: Elisabeth Engelsen Ellqvist
eee@provinum.se

Provinum