SAS tar smakupplevelsen till nya höjder

Pressrelease 2015-02-04 (Läs som pdf | English version)

Nu tar SAS nästa viktiga steg för att öka ytterligare resenärens upplevelse ombord. Receptet är en satsning på sann gastronomi i luften.

SAS har i många år arbetat med att höja matupplevelsen ombord med Werners Gourmetservice som partner. Nu spetsar man gastronomin ytterligare med ett genomtänkt vin- och dryckeskoncept. Det görs genom ett nytt, långsiktigt samarbete med Provinum Vinhandel, som blir exklusiv partner till SAS.

Om Provinum

Provinum arbetar med gastronomi baserad på en mycket lång och gedigen dryckes- erfarenhet. Provinum är en dryckesimportör som söker helheten och kombinationerna som gör att mat & dryck tillsammans smakar lite bättre. Portföljen innehåller allt från stora varumärken till noga utvalda viner från små nischproducenter, alla med en gemensam nämnare – de passar till mat. Passionen och målet är att hitta de stora smakupplevelserna och bidra med denna kunskap hela vägen till slutkonsumenten, oavsett om det är på en restaurang, hemma eller i luften.

Provinum leds av Elisabeth Engelsen Ellqvist som har arbetat med att köpa, utveckla och marknadsföra vin, öl och sprit på global basis sedan 1997. Strategin för Provinum är att arbeta med passionerade producenter som strävar efter att skapa personliga kvalitets- viner där smaken speglar ursprunget. Försäljningschef Matthias Pettersson har en gedigen erfarenhet från Restaurangakademien, där många av Sveriges ledande sommelierer och kockar utvecklar svensk gastronomi sida vid sida. Genom att vara ett systerbolag till Werners Gourmetservice är Provinum den enda aktören på marknaden som kan erbjuda ett helt integrerat mat- och dryckeskoncept på denna höga nivå.

För mer information:

 

 

 

Scandinavian Airlines System
Gustaf Öholm
Onboard Concepts & Service Design SAS
gustaf.oholm@sas.se
+46 709974274

Provinum Vinhandel AB
Elisabeth Engelsen Ellqvist
Managing Director
eee@provinum.se
+46 703486611

Provinum