An Approach To Relaxation Sucette

 
  • Artikelnummer: 98001
  • Land: australien
  • Region: Barossa Valley
  • Årgång: 2017
  • Alkoholhalt: 14,5 %
  • Volym: 750 ml
  • Pris ex. moms399 kr

  • Druvor: Grenache
  • Karaktär: Kraftfull i sin elegans med, sprängfylld av finesse, röda bär, sandig mineralitet och visar redan på kryddig komplexitet.
  • Om Producenten: Historien om två amerikaner som bor i Amsterdam och gör vin i Australien. An Approach To Relaxation är ett projekt som startade 2014 av Master Sommelier Richard Betts och Carla Rza Betts, de båda med olika erfarenheter inom vinvärlden, Richard var tidigare Wine Director på en fem-stjärnig resort i Aspen och Carla en vinprofil bland några av NYC bästa restauranger och tillsammans har de en brinnande passion för vin. Efter att ha rest jorden runt och kammat igenom välkända vinområden efter det perfekta läget föll de slutligen för de vita sandiga jordarna vid vingården Bza Block i Vine Vale, i regionen Barossa.
  • Tillverkning: Druvorna skördades i början av maj och har sedan får jäsa utomhus i öppna kar, helt tillgänglig för solen, månen och naturen. I processen används till viss del hela klasar och får sedan ligga i ca 8 dagar innan vinet pressas försiktigt i en stor korgpress, traditionellt för viner från Barossa. Vinet vilar sedan ett år på gamla franska ekfat innan det slutligen buteljeras, ofiltrerat!
  • Jordmån: Djup mineralisk vit sandjord
  • Till kokboken: Rosagrillade lammracks med grillade primörer och en tryffelsky.