Valdo

Historien om Prosecco Valdo började år 1926 när en grupp initiativrika vinmakare från Valdobbiadene bestämde sig för att gemensamt grunda Società Anonima Vini Superiori: ett företag som huvudsakligen ägnade sig åt mousserande vinproduktion av Valdobbiadene Prosecco Superiore och Cartizze.

Den påtagliga kvalitetshöjningen kom i början av tjugotalet, i samband med att företaget köptes av familjen Bolla från Verona och i samma veva döptes om till Valdo Spumanti. Sergio Bolla, fader till Pierluigi som är företagets nuvarande ordförande, fokuserade på att öka försäljningen både i Italien och utomlands. Han satte nya kommersiella mål som produktionsmål i syfte att öka medvetenheten om Prosecco Valdo.
Namnet Prosecco Valdo kopplas omedelbart till de övre delarna av Valdobbiadene, för vilka Valdo är en ambassadör över hela världen.

Sedan starten år 1926 har Valdo främjat en kultur av excellens och know-how, som genererats av hårt arbete och outtröttlig passion. Det är från denna passion Prosecco Valdo skapas.

Provinum