Massolino

Med en lång och anrik historia som startade i Serralunga d’Alba 1896 har familjen Massolino skapat viner från Piemonte av högsta klass. Det finns inget i arbetet från vingården till den slutliga flaskan som inte hanteras minutiöst av familjen.

Idag är Massolino kända som en av topproducenterna i Piemonte som skapar eleganta och komplexa viner med stort djup och finess. Samtliga av deras viner uppvisar en stor smakrikedom och komplexitet. Deras Dolcetto, Barbera och Nebbiolo präglas av koncentrerad frukt med fin balans och djup. Från Barolo finns det många viner att välja mellan. Deras Barolo DOCG har stor kraft och silkighet samtidigt som den har ¨fine notes¨ och mineralitet.

Deras cru vingårdar har köpts efterhand och visar alla väl Serralungas terroir. Margheria, Parafada, Parussi och till sist toppvingården och stoltheten Vigna Rionda. Det är en glädje att prova dessa viner parallellt för att förstå hur olika vin varje vingård skapar. Även deras mindre kända Chardonnay samt deras Moscato d’Asti är viner som väl fyller sin plats på bordet och bidrar till en utmärkt måltid.

 

 

Provinum