PoggioargentierA 2015- Intensiv Italienare på tillfälligt Sverige besök!

Nu lanseras 1700 flaskor PoggioargentierA Syrah 2015 på Systembolaget!

Ett intensivt och friskt vin som är ett fint resultat av tydlig interaktion mellan druva och jordmån. Doften är djup och bjuder på röda och mörka bär samt en elegant kryddighet. Vinet är rikt med eleganta tanniner och i smaken hittar vi toner av körsbär och hallon som samsas med lakrits, svartpeppar och hintar av ceder. Den friska syran ligger kvar genom en lång eftersmak.

Syrahdruvorna skördas manuellt och vinet jäses traditionellt med lång skalkontakt i temperaturreglerade ståltankar. Vinet lagras på franska ekfat under 14 månader för att sedan vila ett år på flaska.

Vad passar vinet till?

Servera gärna vinet till höstens goda rätter med svamp eller varför inte pumpa? En krämig risotto matchar vinets syra och eleganta tanniner väl, en elegant kalventrecôte med trumpetsvamp eller en egengjord ravioli på pumpa. Här är tre recept med kombinationer som bygger smakbryggor med vinet och skapar smaklycka vid middagsbordet:

Risotto med karljohansvamp

Kalventrecôte med polenta, rotselleri och trumpetsvamp

Ravioli med pumpa, smör och salvia

Artikelinformation:

Namn: PoggioargentierA Syrah 2015

Artikelnummer: 95871

Pris: 199 kr

Lansering: 5 oktober 2018

Om PoggioargentierA

2015 tog Stefano Frascolla från Tua Rita över ansvaret för Poggioargentiera. Det var startskottet för en stor kvalitetshöjning och förståelse för dessa fina vingårdar. Poggioargentiera ligger på en kam så det blåser från två håll och druvorna är mycket hälsosamma. Vingården har odlats ekologist från start och det finns inga grannar så biodiversiteten är stor och resultatet märks i vinerna, här i denna syrah.

Mer information i  press releasen på länken nedan:

Press release -PoggioArgentierA Syrah 2015

 

Provinum