Karaktär: Mycket ren, med subtila toner av citrusfrukter och mineraler samt en läcker lätt nötig ton från lagringen på jästfällning.
Om Producenten: Belgaren Jean-Marie Guffens-Heynen och hans fru Maine producerade sitt första vin i Mâconnais-byn Pierreclos 1980. Den lilla egendomen fungerar idag som en experimentverkstad för Guffens-Heynens andra vinäventyr. Efter fem år som vinmäklare startade Jean-Marie sitt eget négocianthus Verget 1990, vilket innebär att de köper druvor av noggrant utvalda odlare med samma passion och respekt för vingården. I enlighet med odlarna sätter Verget riktlinjer för odlingen och skörden sker för hand. Efter skörd körs de till Verget där alla viner framställs, lagras och buteljeras.
Druvorna kommer från byarna : (40%), Pierreclos (20%) Bussières (20%) och Vergisson (20%).
Tillverkning: Manuell skörd följt av vinifiering 100% på begagnade ekfat, vinet får därefter vila på sin jästfällning i 12 månader.