En dold pärla och en Premier Cru när den är som bäst!

Fredag 1 februari är det återigen dags för exklusiva släpp på Systembolaget.  Vi presenterar stolt två pärlor från Joseph Drouhin! En dold skatt från toppåret 2015 och en fulländad Premier Cru.

Joseph Drouhin Santenay 2015 

Santenay är doldiskommunen belägen mitt bland Bourgognes prestigeområden. Vinerna från Santenay hyllas av vinkännare världen över och beskrivs som hybrider mellan Volnay och Pommard. Nu har vi glädjen att lansera Joseph Drouhin Santenay från 2015; ett silkeslent vin med komplexitet och stor energi!

År 2015 bjöd på fantastiska förutsättningar för en otrolig årgång. Vinmakarna i Bourgogne nämner bland annat klassiska årgångarna 1929 och 1990 som jämförelse. Joseph Drouhin Santenay 2015 uttrycker familjens signum och uppvisar på ett lysande sätt vad Pinot Noir kan åstadkomma tillsammans med den burgundiska terroiren.

Druvorna växer huvudsakligen på en jordmån bestående av lera och kalksten och har lagrats på franska ekfat under drygt 12 månader.

Joseph Drouhin Santenay 2015 släpps på Systembolaget den 1 februari i begränsad upplaga om 1200 flaskor.

Pris: 249 kr    Artikelnr: 95016

Läs mer om vinet, Santenay och Joseph Drouhin i press releasen

 

 

 

Joseph Drouhin Beaune Premier Cru Cras 2016

Trots en tuff inledning på 2016 med vårfrost som resulterade i låga uttag lyckades Joseph Drouhin med vinmakare Véronique i spetsen förvalta skörden på bästa möjliga sätt. Resultatet ser vi i denna Beaune Cras Premier Cru som uppvisar stor finess och komplexitet. Kort och gott; Premier Cru när den är som bäst.

Beaune Premier Cru ”Aux Cras” är beläget nordväst om Beaune på toppen av en kulle med solexponering från sydost. Namnet Cras kommer från medeltiden och beskriver jordmånen i området som består av sten och kalk.

Vinet har lagrats på franska ekfat under drygt 14 månader.

Doften är rik och nyanserad med toner av svartvinbär, björnbär, viol och en elegant kryddighet. Smaken som är frisk och elegant bjuder på såväl röda körsbär och hallon som vanilj och en hint av kamomill. Den balanserade syran lyfter frukten och mineraliteten i vinet hela vägen genom en lång eftersmak.

Joseph Drouhin Beaune Premier Cru Cras 2016 släpps på Systembolaget den 1 februari i en begränsad upplaga om 180 flaskor.

Pris: 719 kr Artnr 99436

Läs mer om vinet och Joseph Drouhin i press releasen 

 

 

Provinum