Vacqueyras Reflets de l’âme 2016 släpps på SB – för tredje gången

För tredje gången gillt gör Systembolaget en stor exklusiv lansering av Vacqueyras Reflets de l’âme 2016 från Fontaine du Clos – tack vare stor konsumentförfrågan. Det är en ovanligt elegant och nyanserad Vacqueyras med fin frukt och frisk syra.

Fontaine du Clos är en av Frankrikes största producenter av vinrankor och ligger långt fram med forskning av nya sorter. Denna spännande producent med sina uttrycksfulla viner ligger på gränsen mellan Rhônedalen och Provence.

TILLVERKNING: Druvorna skördas för hand i september. De tre druvorna Grenache, Syrah och Mourvèdre vinifieras separat. Under den traditionella vinifieringen pumpas musten från botten av tanken för att återföras till toppen av tanken två gånger per dag för större fruktkoncentration. Syrah och Mourvèdre lagras på stora ekliggare i minst 12 mån och Grenachen i betong. Efter slutblandning vilar vinet på flaska minst 1 år före lansering.

Vinet har en intensivt bärig doft med både röda och mörka bär. Ursprungstypiska toner med fina örter, lakrits, viol i fin balans med mogen frukt. Vinet är elegant och strukturerat med integrerade tanniner och bra syra. Eftersmak med fina eleganta toner som sakta klingar av. Passar ypperligt med rött kött, grytor och alla typer av ostar!

Vacqueyras Reflets de l’âme 2016 släpps på Systembolaget den 4 oktober i en upplaga om 5000 flaskor.

Pris: 149kr
Artnr: 95797-01
Volym: 750ml
Alk: 14,5%

Provinum