Naturnära viner från Margaret River nu i butik

Med över 50 år av hållbar och biodynamisk vinodling är vi extra stolta att presentera två viner från familjen Cullen Mangan Vineyard Sauvignon blanc 2019 och Amber Sauvignon blanc 2019.

2019 gav fantastiska vita viner i Margaret River med en sval inledande del av säsongen vilket gjorde att druvorna byggde upp en fin syra. Med den milda sommaren som följde mognade druvorna långsamt och fick koncentration. Skörden var något mindre än vanligt men kvalitén desto högre vilket återspeglas i vinerna.

Vi lanserar två viner från Cullen Wines den 15 juni. Premiumvinet Mangan Vineyard Sauvignon blanc 2019 som är ett single vineyard vin. Bakom den friska sauvignondruvan backas upp med rikedom och kryddighet av semillon och verdelho. Alla druvor vinifieras för sig och en tiondel av sauvignon blanc-vinet lagras på ekfat. Vinet har en rik tropisk frukt med friska citrongrästoner som är så typisk sauvignon blanc.

Ur Cullens Supernatural-serie lanserar vi Amber Sauvignon blanc 2019. Ett skalmacererat vin från vinrankor främst planterade redan på 70-talet, de yngsta planterades 1988. Druvorna krossas och macererar 10 dagar och jäser på amphora var en liten del med stjälkarna. Vinet lagras på franska ekfat i sju månader varav drygt hälften var nya. Resultatet är ett smakrikt orangevin med djupa koncentrerade toner av apelsin, toffee, apelsinblommor och komplexa toner åt drinken negroni.

 

Cullen Wines Mangan Vienyard Sauvignon blanc 2019

480 flaskor.

Artnr: 92718, 249 kr.

Till Systembolaget

 

Cullen Wines Amber Sauvignon blanc 2019

240 flaskor.

Artnr: 93563, 269 kr.

Till Systembolaget

Läs mer i vår pressrelease

Provinum