Meet the winemaker – Alberto Zenato

Välkommen till en digital provning med Alberto Zenato och Daniella Lundh Egenäs från Vinkompassen – 12 maj, kl. 19.00

Låt dig förflyttas till Gardasjöns vingårdar och få chansen att lära känna familjen Zenato som sedan 60-talet odlat vin på de böljande sluttningarna längs Gardasjön. Med en genuin historia av hantverk, viner i världsklass och en stor respekt för sitt ursprung kan Zenato utan tvekan räknas som en av de mest betydelsefulla och inflytelserika topproducenterna i Veneto. Mest kända är de kanske framförallt för sina röda viner, men visst görs också både vitt och rosé av högsta kvalitet. Den 12:e maj provar vi inte bara de klassiska Valpolicella, Merlot och Amarone utan också frisk trebbiano i  St. Cristina Lugana och flörtigt läskande San Benedetto Rosé.

Dela på kostnaden för vinerna genom att titta på provningen med familjen eller några kompisar eller grannar och bjud på några goda rätter som matchar vinerna. Här delar vi med oss av några recept vi gärna lagar till. Vad sägs om söta rostade tomater med krämig burrata eller en vårig sparrisrisotto till vitt och rosé i glasen? Till det röda äter vi den klassiska man-tager-vad-man-haver-grytan Ribollita och vill man spela det säkra kortet så har vi förstås tryffelpastan!

 

 

 

Recept:

·Rostade tomater med Burrata

·Risotto med sparris och basilika

·Ribollita

·Tryffelpasta

 

Provningen kan följas via Vinkompassens Facebook. Vinerna som provas:

·Zenato St. Cristina Lugana

·Zenato San Benedetto Rosé

·Zenato Merlot

·Zenato Valpolicella Classico Superiore

·Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Provinum