Kracher – Ädelsött vin med rosenton i perfektion är tillbaka i lager!

Den 25 maj lanserades Red Roses Beerenauslese 2018 från sötvinsmästaren Gerhard Kracher.
Red Roses tillverkas av sent skördade rosenmuskatellerdruvor som lagras på ekfat i 12 månader. Rosenmuskateller är en rubinskimrande druva som är föga känd utanför Österrike men som ger viner i en rödbärig rik frukt, läcker kryddighet och bra syra.

Familjen Krachers framgångssaga tar ordentlig fart under det sena 80-talet när Gerhard Krachers far Alois Kracher Jr (son till grundare Alois Kracher Sr.) skapade några av världens bästa söta viner från vingårdarna kring sjön Neusiedlersee i Burgenland. Vinerna jämfördes redan på 90-talet med de stora sötvinsgiganterna i Europa. Idag är det Alois son Gerhard som har tagit över sin fars mantel efter att Alois gick bort alldeles för tidigt i cancer 2007. Gerhard för idag sin fars arv vidare genom att producera viner av extremt hög kvalité likt sin far med stor passion hela vägen från vingården till konsumenten.

Utöver familjen Krachers hantverksskicklighet så spelar mikroklimatet i denna del av Burgenland en viktig roll. Klimatet kring den grunda sjön Neusiedlersee är optimalt för sötvinsproduktion tack vare att den bidrar till att tunga dimmor omfamnar vingårdarna sent på hösten. Det fuktiga klimatet på senhösten bidrar till att druvorna lättare angrips av ädelröta.

2018 Kracher Red Roses beerenauslese är ett sött och friskt sommarbärigt vin som är sprängfylld med läckra solmogna toner av smultron, körsbär och citrus. Namnet Red Roses anspelar inte bara på druvan rosenmuskateller utan även på den florala rosentonen som återfinns i vinet. Ett sött vin som passar till en sötfrisk dessert, tvättade kittostar eller väl kylt på egen hand i ett rieslingglas i små sippar. Kan med fördel sparas i kylskåpet efter öppnande till nästa tillfälle.

 

 

 

 

2018 Kracher Red Roses beerenauslese
Artnr: 90037, 375 ml. 199 kr.

Till Systembolaget

Läs mer om Kracher och ta del av hela vårt utbud.

Provinum