Hyllade viner bland små parti lanseringarna 7 december!

Idag 7 december presenterar vi stolt fyra exklusiva lanseringar på Systembolagets nyhetshylla!

Tillsammans utgör dessa fyra en tämligen perfekt bas för en gastronomisk middag som man minns länge där 1+1=3. Charles Heidsieck Rosé 2005 som skapar magi serverad tillsammans med skaldjur. Massolino Barolo 2014 som lyfter tillsammans med en fin köttbit eller en risotto. Och avslutningsvis två vintage ports från Churchill’s årgång 1997 och 2011 som gärna kan serveras på klassiskt vis med en bit Stilton eller chokladdessert.

Charles Heidsieck Rosé Millésimé 2005

Artnr: 90464     Pris: 829 kr       Antal flaskor: 360 st

En elegant och komplex Rosé Champagne med doft av jordgubbar och röda vinbär tillsammans med såväl brioche och mandel samt en ton av kanderad grapefrukt. Smaken ger vid första mötet ett krispigt intryck med färsk citrus, som sedan byggs upp med struktur, djup och intensitet. Champagnen bjuder på ett långt, friskt och krämigt avslut vilket gör denna champagne till både komplex och elegant med ett otroligt fokus.

 

Massolino Barolo 2014

Artnr: 99371      Pris: 319 kr       Antal flaskor: 2400 st

Vinet är elegant, finlemmat och aromatiskt med inslag av syrliga körsbär, hallon, nymalen svartpeppar samt fina florala toner. Vinet har en härlig energi i en elegant kropp med oväntat silkiga tanniner trots att vinet är mycket ungt. Smaken är balanserad och har en palett som utvecklas i glaset. Här hittar vi toner av mörka bär, viol och nypon som tillsammans med en harmonisk livlighet håller i sig hela vägen genom en lång eftersmak.

 

Churchill’s vintage port 2011

Artnr: 90386      Pris: 449 kr     Antal flaskor: 1200 st

I doften hittar vi bland annat inslag av mörka bär, russin, fikon och biggaråer men även toner av mörk choklad och en elegant kryddighet. Smaken är rik och väl avvägd mellan härlig syra, silkiga tanniner och en harmonisk sötma. De mörka bären kommer igen i smaken och görs sällskap av plommon, äppelblommor och saltlakrits. Ett otroligt fynd för en årgång som ligger på Vintage port Hall of fame lista!

 

Churchill’s vintage port 1997

Artnr: 95898      Pris: 899 kr     Antal flaskor: 600 st

Churchill’s 1997 är en Vintage Port i den klassiska stilen med koncentrerad frukt och bra tanninstruktur. Doften bjuder på mörka bär så som björnbär och blåbär tillsammans med toner av färska örter och mineralitet. Smaken är komplex och trots mognaden upplevs den pigg med genom en balanserad syra. Här hittar vi såväl nougat och torkad frukt som eleganta toner av mynta och grönt te. Eftersmaken har en imponerande längd!

Vad säger vinskrivbenterna då?

De svenska vinskribenterna har fått tycka till och verkar eniga och ger Massolino Barolo 2014 och Charles Heidsieck Rosé 2005 full pott och Churchill’s vintage port på Håkan Larssons önskelista. Se länkar till några recensioner nedan.

SvD 

Vinbanken 

Allt om vin

Håkan Larsson önskar sig…

Allt om whisky provar Port

 

 

 

Provinum