En hyllning till Chardonnay

En energirik, komplex och nyanserad Champagne som visar en ny sida av Charles Heidsieck. En sann hyllning till Chardonnay.

Charles Heidsieck var ett av de första husen i Champagne att uttryckta sin kärlek till Chardonnay genom att producera en Blanc de Blancs redan år 1949. Genom denna Champagne, relanserad år 2018 i en mycket begränsad upplaga, uppvisar huset två av sina signum; att skapa makalösa vita viner samt konsten att blanda ett brett urval av viner som skiljer sig i årgång och terroir. Huset har lyckats med bedriften att kombinera det strama och friska i ung Chardonnay med det silkiga och krämiga i Charles signatur. Resultatet ger en komplex och nyanserad Champagne full av energi som visar upp en ny sida av husets stil.

Vinet är en blend varav basårgången utgör 75% och resterande 25% kommer från reservvin som lagrats i de underjordiska kalkkällarna i genomsnitt 5 år. Cuvéen är en kombination av tio olika byar som samtliga utgör viktiga komponenter, däribland; Montgueux som tillför den silkiga och krämiga strukturen, Vertus som adderar en elegant sälta och mineralitet, Oger som bidrar med koncentration och Villers-Marmery som står för frisk fruktighet.

Vinet bjuder på en komplex och elegant doft med toner av vit persika, kanderad citrus med toner av lime och tangerin. Efter en tid i glaset visar sig såväl rostade hasselnötter som florala toner av kaprifol. Vinet har en krämig textur och den komplexa smaken bjuder på nougat, mineralitet och en frisk syra som lyfter vinet genom en lång eftersmak.

Charles Heidsieck Blanc de Blancs MV släpps på Systembolaget den 2 november i en begränsad upplaga om 240 flaskor.

 

Pris: 649 kr

Artikelnr: 99124

Volym: 750 ml

Alk: 12 %

 

Provinum