Elegans från Toscana

Tua Rita, första producent från Italien som fått 100 poäng av Robert Parker lanserar nu Perlato del Bosco Rosso 2013. Signaturen Tua Rita är känd för att göra bland de mest eleganta vinerna i Toscana. Med denna silkiga och eleganta Sangiovese visar vinmakare Stefano Chioccioli återigen sin storhet.

Vinet som tidigare i år tilldelades 93 poäng av Parker är ett fantastiskt exempel på en högklassigt Sangiovese från Tua Ritas egendom i Suvereto. Rotstockarna är speciellt utvalda för att senarelägga mognadsprocessen och på så sätt producera mindre klasar som genererar hög smakintensitet. Efter att druvorna skördats sker vinifieringen på ståltank innan den 12 månader långa lagringen på franska ekfat.

1984 köpte Rita Tua och Virgilio Bisti marken till vad som skulle bli Tua Rita – En av Italiens mest kända vinegendomar. 1992 kom den första årgången ut på marknaden utan någon större succé. Men det skulle bli desto bättre längre fram. Tua Rita hade nämligen startat ett samarbete med den talangfulla Stefano Chioccioli och tillsammans med den unga vinmakaren så kom resultaten fort. Kult-vinet Redigaffi som är gjort på 100% Merlot blev det första italienska vin att få 100 poäng av Robert Parker.

Perlato del Bosco Rosso är ett komplext vin med imponerande djup. Doften delar med sig av läder, choklad, kanderade apelsinskal, ceder samt florala toner. Paletten är frisk, elegant och nyanserad med smak av bigarrå och solmogna hallon. Den koncentrerade kroppen balanseras av mineralitet och finstämda tanniner. Eftersmaken dröjer kvar i total harmoni!

Perlato del Bosco Rosso 2013

Pris: 289 kr Artikelnr: 90693–01 Volym: 750 ml Alk: 14 %

Vinet släpps den 9 juni

Provinum