DYNAMISK OCH KOMPLEX CROZES-HERMITAGE – CUVÉE GABY 2016

Domaine du Colombier är lite av en doldisproducent som år efter år hyllas av vinälskare. Bröderna rankas  som en av de absolut främsta producenterna från Hermitage och Crozes-Hermitage. Nu lanseras Crozes-Hermitage Cuvée Gaby 2016 – ett vin som kombinerar kraft med finess och som kommer fortsätta utvecklas gynnsamt under många år framöver. Vinet är en hyllning till Gabriel, brödernas far som fram till sin 80 års dag arbetade dagligen på vineriet.

 Domaine du Colombier är beläget i Mercurol strax öster om Tain l’Hermitage. Gården består av 16 hektar vinodlingar utspridda på några av norra Rhônes bästa lägen. Rankorna har en genomsnitts-ålder på över 50 år och växer på alluvial jordmån uppblandad med granit och kalk. Druvorna till Cuvée Gaby kommer delvis från 80-åriga stockar. Kombinationen av gamla stockar och fantastisk terroir visar sig väl i vinet.

Bröderna Florent och David som idag driver vinhuset fokuserar på optimal mognad av druvorna samt en vinifiering där resultatet ska spegla terroir och ursprung i största möjliga mån. Resultatet ger viner med otrolig precision, balans och lång lagringspotential.

Cuvée Gaby, har en intensiv och komplex doft med underbara dofter av såväl röda och mörka bär och en touch av enbär.  Smaken och strukturerad med eleganta av vinbär, björnbär och choklad. Vinet är balanserat och bjuder på bra syra, integrerade tanniner och en fin mineralitet genom den långa eftersmaken.

Vinet släpps den 22 mars och i en begränsad upplaga om 360 flaskor.

 

Domaine du Colombier

Crozes-Hermitage Cuvée Gaby 2016

Pris: 269 kr  Artikelnr: 95336  Volym: 750 ml  Alk: 13,5 %

Läs mer här!

Provinum