BIODYNAMISKA PIONJÄRER I MARGARET RIVER – NU LANSERAS CULLEN WINES I SVERIGE!

Cullen Wines var en av de första vinproducenterna att etableras sig i Margaret River under 1960-talet och föregångare i regionen att arbeta biodynamiskt. De har genom entusiasm, energi, passion och innovation skapat viner som hyllas världen över. Nu lanseras äntligen vinet Moon Opposite Saturn Harvest i Sverige, ett namn som säger allt om vinhusets fokus. Vi kallar vinet kort och gott för MOSH.

Detta vin som är en blend av 58% Sauvignon Blanc och 42% Verdelho kommer från familjens vingård Mangan i Wilyabrup. Med havet endast 5 kilometer bort domineras klimatet av maritima influenser som tillsammans med den generösa solexponeringen skapar optimala förhållanden för rankorna. De steniga jordarna bidrar till en låg och högkvalitativ avkastning. Tillsammans utgör dessa komponenter den karaktäristiska stilen huset gjort sig kända för. Druvorna plockas dagen då månen står mittemot Saturnus vilket ska främja näringsämnen och mineralitet. Efter jäsning som sker med naturlig jäst lagras vinet under 2 månader på franska ekfat varav 69% nya.

Doften är rik och nyanserad med toner av syrliga gröna äpplen, päron och limezest.

Smaken är komplex, frisk och elegant med inslag av rosa grapefrukt, mineralitet och kaprifol. Den balanserade syran lyfter frukten och mineraliteten i vinet hela vägen genom en lång och frisk eftersmak.

 

 

 

 

 

Vinet släpps på Systembolaget den 16 november i en begränsad upplaga om 480 flaskor.

Moon Opposite Saturn Harvest Field Blend 2017

Pris: 239 kr

Artikelnr: 95778

Volym: 750 ml

Alk: 12,8 %

 

Läs mer om Cullen här: Pressrelease – MOSH Field blend

 

Provinum