fbpx

Vad serverar du på nationaldagen?

Vad sägs om en lyxig löjromsnapoleon?

 

Det här behöver du:

  • Löjrom
  • Cremé fraiche
  • Västerbottenost
  • Filodeg/smördeg
  • Rödlök
  • Gräslök

 

Så här gör du:

Pensla filodeg med smält brynt smör, strö över lite västerbottenost. Lägg i tre lager avsluta med att pensla med smör. Skär ut små rektanglar 2,5 x 5 cm grädda i 175°C. 3 rektanglar per portion.

Spritsa vispad cremé fraiche på nedersta lagret, strö över finhackad lök, lägg på en filodeg spritsa på löjrom, ett varv med svartpeppar, avsluta med filodeg som lock.

I glaset, Champagne av bättre slag som Charles Heidsieck MV Brut, 459 kr art nr 77522. En Champagne med balanserad frisk smak med inslag av rostat bröd, nougat och röda äpplen.

Provinum