fbpx

Kracher

Alois Kracher, Gerhards pappa, skapade en ny stil för dessertviner där frukt, finess och balans är viktigare än sockerhalt.  Från och med årgång 1991 har hans viner stått i en klass för sig i sötvinsvärlden. Han var en drivande kraft bakom “det österrikiska vinundret” på 1990-talet. Han dog tyvärr alldeles för tidigt, 2007, då sonen Gerhard fick ta över. Gerhard fortsätter att utveckla Kracher och har under de år som han varit ansvarig bevisat att han kan fylla de stora skor som lämnades åt honom att fylla. De östra delarna av området Seewinkel medför perfekt klimat för tillkomsten av Botrytis Cinerea som är en av förutsättningarna vid tillverkning av de rara droppar som familjen producerar. Sjön Neusiedlersee är 36 kilometer lång och bara två meter djup. Redan 1526 gjordes den första Trockenbeerenauslen här och den ansågs hålla mycket hög kvalitet. För att förhindra vinet att oxidera så fyllde man upp faten med tvättade stenar. 1852 drack man upp de sista välsmakande dropparna dvs. 326 år efter det att vinet gjorts. Hos Kracher gör man varje år ett tiotal cuvéer numrerade från 1 och uppåt, där de högsta numren har den högsta sockerhalt.

 

Provinum