Domaine d’Aupilhac

Domaine d’Aupilhac ligger i Montpeyroux, ca 36 km nordväst om Montpellier och här har familjen odlat druvor i över 5 generationer. Källaren som byggdes år 1989 ligger mitt i byns hjärta. En stor del av vinstockarna växer på ”terrasser” med en sydvästlig exponering, på en plats som heter ”Aupilhac”. En annan del av vingården ”Les Cocalières” är belägen på cirka 350 meters höjd med nordvästlig exponering.

Familjen plogar regelbundet i vingården; Det betyder att rötterna måste tvinga sig långt in i den kalla underjorden, vilket skyddar vinstockarna från säsongens torka. De hanterar marken med stor respekt och deras absoluta prioritet är att se till att jorden behåller sin naturliga balans. Familjen skördar druvorna för hand och ser till att skalet är ordentligt moget för att de ska extrahera doft och färg, samt ge silkeslena tanniner.
Vingårdens egen jäst ser till att druvorna jäsas naturligt. Vinerna mognar sedan på fat i familjens underjordiska källare innan de själva buteljerar vinerna ofiltrerat. Familjen anser att arbetet i vingården har betydligt större inverkan på vinets kvalitet än de arbete som utförs i källaren.

Till producentens hemsida

Provinum