fbpx

Biodynamiskt hantverk och precision från Mercurey

Bruno Lorenzon har en av de finaste och mest välskötta egendomarna i Mercurey, Bourgogne. En appellation som är okänd för många, men som med rätt terroir och arbete, skapar viner som mer än väl kan konkurrera med sina släktingar längre norrut.

Hela produktionen är ett biodynamiskt hantverk från början till slut och resultatet ger viner med mycket stor personlighet och charm. Arbetet i vingården sker minutiöst för hand och vinerna jäser med hela klasar enbart med hjälp av naturlig jäst.

Mercurey 1er Cru Champs Martin Cuvée Carline 2016 har ett otroligt djup i mörk frukt med fina toner av fullmogna hallon och lakritsrot tillsammans med en elegant kryddighet av svartpeppar och en bukett av örter. I smaken upplevs också en finstämd blommighet i form av jasmin och viol. I munnen är annars det otroliga djupet, elegansen och komplexiteten tillsammans med en extrem längd vad som lämnar starkast avtryck. Ett mycket stort vin att njuta efter en tid på karaff alternativt lagra i källaren.

Det här vinet är lagrat på franska ekfat under 18 månader varav 20% av faten är nya.

Läs mer i press releasen här

Vinet släpps den 15 februari och i en begränsad upplaga om 300 flaskor.

Mercurey 1er Cru Champs Martin Cuvée Carline 2016

Pris: 399 kr Artikelnr: 95499 Volym: 750 ml Alk: 13 %

 

Provinum